Tartaar van witte koolvis en chorizo

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 400 g verse witte koolvis
  • 25 g verse gedopte erwtjes
  • 1 lente-uitje (ui en stengel), fijngehakt
  • 20 g harde chorizo, in kleine stukjes
  • 50 g ontkiemde linzen (eventueel)
  • 2 takjes dragon, alleen de blaadjes
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiden

Was de koolvis, dep deze droog en snijd hem in blokjes.

Haal de staafmixer kort door de erwtjes zodat ze kneuzen maar niet tot puree worden gemalen.

Meng de vis met de ui, de chorizo, de doperwtjes, de gekiemde linzen (eventueel) en de blaadjes dragon. Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met een beetje zeezout. Meng goed en serveer de tartaar lauwwarm.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Tartaar van witte koolvis en chorizo' is afkomstig uit het kookboek...

Rauw

In 'Rauw' staan 115 frisse recepten, van rauw tot heel kort gekookt, zodat al het goede uit de producten behouden blijft. Een prachtig en inspirerend boek vol... lees verder

© Uitgeverij Becht

Koolvis tips