Botermakreel met tuinbonensalade
voorbereiden
bereiden
wachten
Bevat per portie
620 kcal
31 g eiwit
54 g vet
8 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 eetlepel verse rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
- ca. 100 ml olijfolie
- 1 pak diepvries tuinbonen van 450 g, ontdooid
- sap en geraspte schil van 1 citroen
- 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
- 4 stukken botermakreel van ca. 125 g
- 250 g kerstomaatjes, aan een tros
Voorbereiden
Roer in een kommetje de rozemarijn met de olijfolie door elkaar en laat dit ca. 5 minuten staan.
Verwijder de grijze stugge velletjes van de tuinbonen.
Klop in een kom een dressing van 1½ eetlepel citroensap, ½ eetlepel citroenschil, 5 eetlepels rozemarijnolie, bieslook, zout en peper. Schep de tuinboontjes erdoor. Laat de salade minstens 30 minuten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Bereiden
Bestrijk de stukken botermakreel licht met citroensap en rozemarijnolie en laat ze even liggen.
Verhit de grillpan tot deze gloeiend heet is. Bestrijk de ribbels dun met olijfolie en rooster de botermakreel in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen net gaar, keer de stukken halverwege.
Knip de tros met kerstomaatjes in vieren, bestrijk de tomaatjes met rozemarijnolie en rooster ze in de grillpan in 3-4 minuten mooi bruin.
Leg de stukken botervis op vier warme borden en schep de tuinbonensalade ernaast. Leg op elk stuk vis een trosje kerstomaatjes. Lekker met couscous of rijst.
Extra benodigd
Grillpan
Het recept 'Botermakreel met tuinbonensalade' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau
Makreel tips
Reacties op dit recept
- Yolanda Moeten de tuinboontjes er rauw doorheen? Ik zou ze even blancheren.
- Ans Verse tuinbonen maken dit recept helemaal af! Heerlijk op een zonnige dag; met de makreel op de BBQ!
- Josephine Ik wil het proberen en hoop dat het lekker wordt.