Gerookte makreel met rode biet en radijsjes

2 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 pakje voorgekookte rode bieten, 2 stuks (400 g), in parten
  • 10 radijsjes, in plakjes
  • 1 mespunt komijnpoeder
  • 4 eetlepels citroensap
  • 250 g kwark
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • ΒΌ komkommer, fijngesneden
  • 2 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
  • 2 gerookte makreelfilets
  • 2 takjes dille

Bereiden

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin rode biet en radijsjes 5 minuten. Breng op smaak met komijn, zout, peper en 2 eetlepels citroensap.

Roer voor de kwark 2 eetlepels citroensap, kwark, knoflook, komkommer, mierikswortel en zout en peper door elkaar.

Serveer de groente met de kwark en de gerookte makreel. Strooi er voor het serveren dille over.

Kookboek

Het recept 'Gerookte makreel met rode biet en radijsjes' is afkomstig uit het kookboek...

Koken op de golven

'Koken op de golven' laat zien hoe je aan boord de smakelijkste gerechten kunt bereiden. Weinig kookboeken combineren de specifieke behoeften en... lees verder

© Uitgeverij Becht

Makreel tips