Makreel met aubergine uit de oven
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vis
bevat per portie
- 330 kcal
- 18 g eiwit
- 24 g vet
- 11 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, grof gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels rozijnen
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 3 verse makrelen, in filets gesneden
- sap van 1 citroen
- 150 g Griekse yoghurt
- 1 ei
Bereiden
Verwarm de oven op 220 °C.
Snijd de aubergines in blokjes en bestrooi ze met zout, laat ze zo 10 minuten liggen. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Dep de aubergine droog met keukenpapier en schep de blokjes door het uimengsel. Bak de aubergine op een hoge stand in 2-4 minuten gaar en bruin. Schep de rozijnen en oregano erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
Wrijf de makreelfilets in met zout, peper en wat citroensap. Verdeel het auberginemengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal en leg de makreelfilets erop. Meng de Griekse yoghurt met het ei, de rest van het citroensap en de laatste lepel olijfolie en schenk dit mengsel over de vis. Schuif de schotel in het midden van de oven en bak de makreel in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Lekker met bulgur en tomatensalade.
Kookboek
Het recept 'Makreel met aubergine uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis