Makreelsalade met appel en selderij
bereiden
Bevat per portie
400 kcal
34 g eiwit
22 g vet
17 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 2 stengels bleekselderij, in smalle boogjes
- 1 appel, in blokjes
- 2 gemberbolletjes, fijngehakt
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 eetlepel verse bieslook, gehakt
- mespuntje paprikapoeder
- 50 g walnoten
- ½ krop friséesla of ijsbergsla, in smalle repen
- 4 gerookte makreelfilets, in brede stukken
Bereiden
Rasp 2 theelepels oranje schil van één sinaasappel en pers die sinaasappel uit, snijd de andere in dunne plakken en halveer de plakjes.
Schep de bleekselderij, appel, gember, gembersiroop, sinaasappelsap en rasp, de helft van het bieslook en paprikapoeder door elkaar. Hak de helft van de walnoten grof en schep ze door het appel-selderijmengsel.
Verdeel de sla over vier coupes. Schep daarop selderij en appel, leg de makreel erop en garneer met bieslook, walnoten en sinaasappelplakjes. Lekker met grof bruin brood, mueslibrood of notenbrood.
Variatietip
Gebruik het gerecht eens als vulling voor een baguette of stokbrood.
Vervangende vis
Haring, gerookte paling, gerookte forel, gerookte heilbot
Kookboek
Het recept 'Makreelsalade met appel en selderij' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis