Makreelsalade met kool en wortel
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 100 g broccoli, in roosjes
- 100 g bloemkool, in roosjes
- 100 g jonge worteltjes
- 100 g paprika, in reepjes
- 1 eetlepel koudgeperste koolzaadolie of olijfolie
- 100 ml vlierbloesemsap (eventueel op basis van siroop)
- 2 eetlepels dijonmosterd
- 50 g rode ui, gepeld, fijngehakt
- 300 g makreelfilet
- ½ bosje dille, fijngehakt
- 4 eieren, 7 minuten gekookt, afgekoeld, gepeld en fijngehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Meng de groenten in een kom. Klop een dressing van de koolzaadolie, vlierbloesemsap, dijonmosterd en rode ui en giet deze over de groenten. Laat de salade 30 minuten trekken.
Doe een beetje zout op de vis en bak hem op de huid ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi met de dille en fijngegehakte eieren.
Tip
Strooi wat zout over de vis voor het bereiden. Dat geeft een betere structuur.
Kookboek
Het recept 'Makreelsalade met kool en wortel' is afkomstig uit het kookboek...
Het beste dieet ter wereld kookboek
Christian Bitz & Arne Astrup
In 'Het beste dieet ter wereld kookboek' van Arne Astrup en voedingsdeskundige Christian Bitz staan veel nieuwe, gezonde en heerlijke recepten... lees verder
© Kosmos Uitgevers