Mediterrane makreel salade
2 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
777 kcal
37 g eiwit
59 g vet
24 g koolhydraten
Ingrediënten
- 150 g haricots verts, gehalveerd
- sap van ½ citroen
- 3 eetlepels olijfolie
- 75 g rucola
- 1 gestoomde makreel, in stukjes
- 10 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
- 1 klein rood uitje, in flinterdunne ringen
- verse tijmblaadjes
- 2 sneden donker vloerbrood
Bereiden
Kook de haricots verts in ruim water met wat zout in 5 minuten beetgaar. Spoel de bonen in een zeef onder stromend water af en laat ze goed uitlekken.
Klop in een schaal het citroensap met de olijfolie en zout en versgemalen peper naar smaak tot een dressing. Schep de rucola met de boontjes, makreel en olijven er luchtig door.
Verdeel de makreel salade over twee diepe borden en leg de uiringen erop. Garneer met verse tijmblaadjes. Leg op de rand van elk bord 2 sneden donker vloerbrood met veel pitten.
Het recept 'Mediterrane makreel salade' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood