Kibbeling op roergebakken mosterdkool
bereiden
Bevat per portie
350 kcal
32 g eiwit
23 g vet
8 g koolhydraten
Ingrediënten
- 500 g spitskool of witte kool, in smalle reepjes
- 2-3 eetlepels olie
- 500 g kibbeling (kant en klaar)
- 1 citroen, uitgeperst
- 2 eetlepels grove mosterd
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
Bereiden
Leg de koolreepjes in een vergiet en giet er kokend water over.
Verhit de wok, voeg de helft van de olie toe. Roerbak de kibbeling 2-3 minuten op een hoge stand. Schep deze uit de wok en houd de vis warm onder aluminiumfolie.
Roerbak de kool 3 minuten in de rest van de olie. Voeg citroensap en peper en zout toe. Schep de mosterd en 1 eetlepel peterselie erdoor, bak nog 1 minuut en verdeel de mosterdkool over vier warme borden.
Verdeel de warme kibbeling erover en bestrooi met de rest van de peterselie. Lekker met gekookte krieltjes en plakken (verse) ananas.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Het recept 'Kibbeling op roergebakken mosterdkool' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau