Kibbeling op roergebakken mosterdkool

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 350 kcal
  • 32 g eiwit
  • 23 g vet
  • 8 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 500 g spitskool of witte kool, in smalle reepjes
  • 2-3 eetlepels olie
  • 500 g kibbeling (kant en klaar)
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

Bereiden

Leg de koolreepjes in een vergiet en giet er kokend water over.

Verhit de wok, voeg de helft van de olie toe. Roerbak de kibbeling 2-3 minuten op een hoge stand. Schep deze uit de wok en houd de vis warm onder aluminiumfolie.

Roerbak de kool 3 minuten in de rest van de olie. Voeg citroensap en peper en zout toe. Schep de mosterd en 1 eetlepel peterselie erdoor, bak nog 1 minuut en verdeel de mosterdkool over vier warme borden.

Verdeel de warme kibbeling erover en bestrooi met de rest van de peterselie. Lekker met gekookte krieltjes en plakken (verse) ananas.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Bron

Het recept 'Kibbeling op roergebakken mosterdkool' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Meer visrecept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!