Rog met kruidensaus
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vis
Ingrediënten
- 2 eetlepels fijngehakt basilicum
- 2 eetlepels fijngehakt bieslook
- 2 eetlepels kappertjes, fijngehakt
- 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- geraspte schil van ½ citroen
- sap van 1 citroen, gezeefd
- 6 eetlepels olijfolie
- 4 × 150 g rogvleugels
- bloem om te bestuiven
Bereiden
Doe basilicum, bieslook, kappertjes, peterselie, knoflook, citroenschil en citroensap in een kom. Roer er de helft van de olijfolie met wat zout en peper naar smaak door.
Verhit de resterende olie in een koekenpan. Bestuif de rogvleugels met bloem, zout en peper en leg ze in de pan. Bak ze 4-5 minuten per kant, tot het visvlees sneeuwwit is en los begint te laten van het kraakbeen.
Giet de kruidensaus over de vis en houd de pan nog een paar minuten op laag vuur. Leg het gerecht op een schaal en zet het meteen op tafel.
Variatietip
Alternatief voor rog: kabeljauw of heek.
Kookboek
Het recept 'Rog met kruidensaus' is afkomstig uit het kookboek...
De Zilveren Lepel Vis
diverse auteurs
De Italiaanse keuken is een van de beste viskeukens ter wereld. Het geheim? Goede, verse ingrediënten die puur en eerlijk zijn bereid. Deze visbijbel van... lees verder
© Van Dishoeck