Gebakken sliptong met courgette
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
bevat per portie
- 610 kcal
Ingrediënten
- 4 eetlepels vloeibare margarine
- 1 ui, gesnipperd
- 1 courgette, in blokjes
- 200 g (diepvries) doperwten
- sap van ½ citroen
- 4 sliptongen
- 3-4 eetlepels bloem
- 2 takjes verse munt, in dunne reepjes
Bereiden
Verwarm 2 eetlepels margarine in een pan en schep de ui, courgette en doperwten erdoor. Sprenkel er 1 eetlepel citroensap over en voeg zout en peper naar smaak toe. Smoor de groente afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar.
Besprenkel de sliptongetjes met wat citroensap en strooi er zout en peper over. Wentel de vissen door de bloem. Verhit 2 eetlepels margarine in een grote koekenpan en bak de sliptongetjes (in twee keer) in 4-6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
Schep de munt door de courgette. Schep de courgette met doperwtjes op vier borden en leg de sliptongetjes ernaast. Lekker met gekookte krielaardappeltjes.
Bron
Het recept 'Gebakken sliptong met courgette' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau