Provençaalse casserole met snoekbaars
bereiden
Bevat per portie
300 kcal
36 g eiwit
12 g vet
10 g koolhydraten
Ingrediënten
- 600-800 g snoekbaarsfilet, in repen van 5 cm
- 2 eetlepels citroensap
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 5 sjalotjes of 2 uien, gesnipperd
- 3 vleestomaten, ontveld en in partjes
- 1 courgette, in plakken van 2 cm dik
- 200 ml droge witte wijn
- 1 eetlepel verse tijm of rozemarijn, gehakt
Bereiden
Besprenkel de repen snoekbaarsfilet met citroensap en strooi er peper en zout over.
Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de knoflook en sjalotjes. Voeg de snoekbaars toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg de tomaten, courgette, witte wijn en tijm toe en stoof zachtjes 15 minuten.
Variatietip
Voeg eens 5 in stukjes gesneden ansjovisfilets of 1 eetlepel gehakte zwarte en groene olijven zonder pit aan de casserole toe. Lekker met grof bruinbrood.
Vervangende vis
Verse paling, kabeljauw, zeewolf.
Wijntip
Een lichtgekoelde, fruitige rode Côtes du Roussillon.
Kookboek
Het recept 'Provençaalse casserole met snoekbaars' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis