Provençaalse casserole met snoekbaars

4 personen
bereiden

waardering 7,4obv 5 waarderingen

Bevat per portie

300 kcal
36 g eiwit
12 g vet
10 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 600-800 g snoekbaarsfilet, in repen van 5 cm
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 5 sjalotjes of 2 uien, gesnipperd
  • 3 vleestomaten, ontveld en in partjes
  • 1 courgette, in plakken van 2 cm dik
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 eetlepel verse tijm of rozemarijn, gehakt

Bereiden

Besprenkel de repen snoekbaarsfilet met citroensap en strooi er peper en zout over.

Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de knoflook en sjalotjes. Voeg de snoekbaars toe en bak deze 2 minuten mee.

Voeg de tomaten, courgette, witte wijn en tijm toe en stoof zachtjes 15 minuten.

Variatietip

Voeg eens 5 in stukjes gesneden ansjovisfilets of 1 eetlepel gehakte zwarte en groene olijven zonder pit aan de casserole toe. Lekker met grof bruinbrood.

Vervangende vis

Verse paling, kabeljauw, zeewolf.

Wijntip

Een lichtgekoelde, fruitige rode Côtes du Roussillon.

Kookboek

Het recept 'Provençaalse casserole met snoekbaars' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Overige vis tips