Scheermessen met dille en dragon
bereiden
Ingrediënten
- 1 kg scheermessen
- 8 eetlepels olijfolie
- 5 eetlepels dragonazijn
- 5 eetlepels yuzu sake
- busseltje dragon, fijngesneden
- busseltje dille, fijngesneden
Bereiden
Spoel de scheermessen lang onder stromend water. Het spoelen is het belangrijkste van heel de bereiding. Zet ze nadien nog even onder in wat gezouten water. Zo geven ze al het zand af.
Meng de olie, de azijn en de yuzu in een kom. Voeg er de fijngesneden dragon en dille aan toe.
Zorg voor een superwarme plancha. Leg de scheermessen er mooi naast elkaar op en laat ze open poppen. Als ze een beetje open zijn, voeg dan de vinaigrette toe. Als de scheermessen openstaan, zijn ze klaar.
Kookboek
Het recept 'Scheermessen met dille en dragon' is afkomstig uit het kookboek...
Puur bbq
Nick van Hoof & Kevin Kegeleers
Niets is zo heerlijk als samen rond een smeulende barbecue zitten en genieten van het lekkerste eten. Chefs Nick en Kevin van Zouterover doen niets liever dan mensen samenbrengen met hun heerlijk toegankelijke gerechten, klaargemaakt met
... lees verder © Uitgeverij Lannoo