Scheermessen met dille en dragon

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8,5
  • Voorgerecht
  • Overige keukens
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 kg scheermessen
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 5 eetlepels dragonazijn
  • 5 eetlepels yuzu sake
  • busseltje dragon, fijngesneden
  • busseltje dille, fijngesneden

Bereiden

Spoel de scheermessen lang onder stromend water. Het spoelen is het belangrijkste van heel de bereiding. Zet ze nadien nog even onder in wat gezouten water. Zo geven ze al het zand af.

Meng de olie, de azijn en de yuzu in een kom. Voeg er de fijngesneden dragon en dille aan toe.

Zorg voor een superwarme plancha. Leg de scheermessen er mooi naast elkaar op en laat ze open poppen. Als ze een beetje open zijn, voeg dan de vinaigrette toe. Als de scheermessen openstaan, zijn ze klaar.

Kookboek

Het recept 'Scheermessen met dille en dragon' is afkomstig uit het kookboek...

Puur bbq

Nick van Hoof & Kevin Kegeleers

Niets is zo heerlijk als samen rond een smeulende barbecue zitten en genieten van het lekkerste eten. Chefs Nick en Kevin van Zouterover doen niets liever dan mensen samenbrengen met hun heerlijk toegankelijke gerechten, klaargemaakt met... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer visrecept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!