Meerval met boontjes, courgette en amandelen
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vis
Ingrediënten
- 8 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 150 g groene boontjes
- 1 courgette, in stukjes
- de geraspte schil en het sap van 1 onbespoten citroen
- 4 stukken meerval (150 g elk)
- 30 g amandelschilfers
- enkele takjes verse koriander
Bereiden
Verhit 4 eetlepels olijfolie en laat de ui glazig worden. Voeg 250 ml water, de knoflook, peper en zout toe. Laat 15 minuten zacht sudderen.
Kook ondertussen de groene boontjes en de courgette beetgaar in licht gezouten kokend water. Laat de groenten uitlekken.
Mix de bouillon samen met 2 eetlepels olijfolie, een koffielepel geraspte citroenschil en wat citroensap.
Bestrooi de meervalfilets met peper en zout en bak ze in de resterende olijfolie. Besprenkel ze met citroensap.
Verdeel de groenten over de borden, besprenkel ze met saus en leg de visfilets erop. Versier met amandelschilfers en verse koriander en dien op. Serveer de rest van de saus apart.
Kookboek
Het recept 'Meerval met boontjes, courgette en amandelen' is afkomstig uit het kookboek...
Zuiders koken in 30 minuten
diverse auteurs
Een van de populairste keukens bij jong en oud is de zuiderse, mediterrane keuken. Wie een zuiders gerecht op tafel zet, oogst altijd veel bijval. En voor extra... lees verder
© Standaard Uitgeverij