Meerval met kaas-kruidenkorstje

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 390 kcal
  • 38 g eiwit
  • 21 g vet
  • 12 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 sneetjes oud bruinbrood, zonder korst
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels verse (platte) peterselie, gehakt
  • 2 meervalfilets van 150 g
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verkruimel de sneetjes brood in de keukenmachine tot een fijne panade. Meng de kaas, peterselie en peper en zout erdoor.

Bestrijk de meervalfilets met olijfolie, wentel ze door het broodmengsel en druk dit goed aan. Leg de gepaneerde meervalfilets op de bakplaat en sprenkel er nog wat olijfolie over. Bak de vis in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar.

Lekker met citroenkrieltjes: voorgekookte krielaardappels gebakken in olijfolie met gesnipperde sjalotjes, geraspte citroenschil, citroensap en versgemalen peper.

Extra benodigd

Keukenmachine

Vervangende vis

Snoekbaars, schelvis, nijlbaars, zalm

Kookboek

Het recept 'Meerval met kaas-kruidenkorstje' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

het Nederlands Visbureau

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Meerval recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!