Mosselen in pittige tomatensaus (tapas)
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien, fijngehakt
- 6 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel fijngehakte verse gemberwortel
- 1 bosje verse koriander, de wortels en blaadjes fijngehakt en apart gehouden
- 500 g hele, gepelde tomaten uit blik, in een blender gepureerd
- 1 theelepel chilisaus (fles)
- 375 ml droge witte wijn
- 1 kg mosselen, schoongeborsteld en baarden verwijderd
- takjes verse koriander, ter garnering
- knapperig brood, voor het serveren
Bereiden
Verhit op een matig vuur de olijfolie in een pan die groot genoeg is om alle ingrediënten te bevatten. Voeg de ui, knoflook, gember en korianderwortels toe en fruit 2-3 minuten tot ze geurig zijn. Voeg de gepureerde tomaten, chilisaus, wijn en 1 theelepel zout toe. Meng goed en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
Voeg de mosselen en korianderblaadjes toe. Draai het vuur hoog. Leg het deksel op de pan en zet vier dienkommen klaar. Controleer de inhoud van de pan om de 2 minuten. Neem de mosselen zodra ze open zijn uit de pan en verdeel ze over de kommen. Als u mosselen die open zijn verder laat sudderen, zullen ze zinken en taai worden. Het zal 6-10 minuten duren voor alle mosselen open zijn. Gooi exemplaren die niet opengaan weg.
Schep de saus over de mosselen in de kommen. Garneer met wat verse koriander en geef er warm, knapperig brood bij om de saus mee op te nemen.
Kookboek
Het recept 'Mosselen in pittige tomatensaus (tapas)' is afkomstig uit het kookboek...
Tapas bij jou of bij mij thuis
Richard Tapper
Van Madrid en Sevilla tot Barcelona staan spanjaarden vroeg in de avond in tapasbars te genieten van een droge knisperige sherry en allerlei hapjes, oftewel tapas... lees verder
© Good CookMosselen tips
Reacties op dit recept
- Sylvia Ik heb dit recept gemaakt voor gewone mosselen, dus niet als tapas recept. I.p.v. 1 kilo mosselen heb ik 2 kilo gebruikt. De rest van de ingrediƫnten en hoeveelheden hetzelfde. Het resultaat was heerlijk. Dit recept is een blijfertje voor ons.