Pangasiusfilet recepten
-
tip Gebakken pangasiusfilet met mosterdsaus
Vis, 15 min 8,1
-
tip Roergebakken pangasiusfilet met sperziebonen
Vis, 25 min 7,6
-
Exotische pangasiusfilet en papillote
Vis, 25 min 7,8
-
Pangasius met rabarbercurry
Vis, 25 min 7,8
-
Pangasiusfilet met rode en gele paprika
Vis, 20 min 7,6
-
Pangasiusfilet met warme paprikasalade
Vis, 15 min 8,0
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Pangasiusfilet
Pangasius is een nieuwkomer. Deze meervalachtige zoetwatervis kwam een aantal jaar geleden op de markt als alternatief voor kabeljauw. Pangasius wordt gekweekt in vijvers of drijvende kooien in de Mekong Delta in Vietnam en ook op andere plaatsen in Azië. Het voer bestaat uit rijst, groenten, bananen(!) en vis. De vis wordt ter plekke in moderne bedrijven verwerkt en als diepgevroren filets wereldwijd geëxporteerd.
Naamsverwarring
De neutrale smaak van pangasius lijkt op die van zeetong, maar is net wat vlakker. Vandaar dat je soms de verwarrende naam 'Aziatische of Vietnamese tong' tegenkomt. Pangasius wordt soms ook ten onrechte panga genoemd, dat is echter een heel andere vissoort (een Zuid-Afrikaanse zeekarper).
[ Bron: 'Over Vis & Vis' ]
[ Beeld: Anna Kurzaeva | Shutterstock.com ]