Salade van rivierkreeftjes

  • 1 persoon
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Lunchgerecht
  • Thais
  • Vis

Ingrediënten

  • 2 koffielepels citroensap
  • 1 koffielepel vissaus
  • een snufje bruine suiker
  • ¼ rode chilipeper
  • ½ komkommer
  • een handvol peultjes
  • enkele blaadjes verse munt
  • enkele blaadjes verse koriander
  • 100 g gekookte rivierkreeftjes

Bereiden

Meng het citroensap met de vissaus en de bruine suiker en kruid met peper en zout.

Verwijder de zaadlijsten van het chilipepertje en snijd het heel fijn. Snijd de komkommer met een dunschiller in lange slierten.

Blancheer de peultjes enkele seconden in kokend water en spoel meteen in ijskoud water zodat ze mooi groen blijven.

Rol de komkommerslierten wat op. Meng de munt met de koriander en de peultjes. Leg op een bord, strooi er de chilipepertjes over en leg er de komkommerkrullen bij.

Verdeel de rivierkreeftjes over de salade. Druppel er de dressing over.

Kookboek

Het recept 'Salade van rivierkreeftjes' is afkomstig uit het kookboek...

Koken voor één

diverse auteurs

'Koken voor één' is voor studenten die op kamers gaan, maar ook voor singles of voor mensen die regelmatig voor zichzelf koken omdat de kinderen of... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Rivierkreeftjes recept tips

Reacties op dit recept

  • JoopIk zou de boontjes enkele minuten blancheren (4-5) en niet enkele seconden, want dan zijn ze echt niet te eten :)

    reageren