Gerookte heilbot met rivierkreeftjes
- 6 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Hollands
- Vis
Ingrediënten
- 3 eetlepels arachideolie
- het sap van 1 citroen
- 200 g rivierkreeftjes
- 125 ml slagroom
- 2 eetlepels mayonaise
- ½ eetlepel mierikswortel (potje)
- 1 eetlepel dille, fijngesnipperd plus iets voor garnering
- 1 gele paprika, in kleine blokjes
- 200 g gerookte heilbotfilet
- radijsjescress (= spruiten van) of gewone tuinkers
Bereiden
Meng de olie, citroensap, zout, peper en marineer de rivierkreeftjes hierin.
Klop de slagroom stijf en meng met de mayonaise, mierikswortel en de dille en schep de rivierkreeftjes, zonder de marinade, hierbij.
Voeg de paprikablokjes pas vlak voor serveren toe, dan blijven ze knapperig.
Snijd de heilbotplakjes in brede repen van ca. 3 cm breed.
Zet in het midden van een bord een kookring en druk het rivierkreeftjesmengsel er stevig in. Haal de ring weg en drapeer snel een reep heilbot om de buitenste rand van dit taartje heen. Decoreer met de cress.
Extra benodigd
1 kookring van 6 cm doorsnee
Tip
Het is handig om dit taartje met een extra paar handen te maken, zodat eentje de ring om de vulling omhoog kan trekken en de ander de reep heilbot eromheen kan wikkelen.
Kookboek
Het recept 'Gerookte heilbot met rivierkreeftjes' is afkomstig uit het kookboek...
Wat maak je Menu weer?
Jennifer Smit
In 'Wat maak je Menu weer?' vind je recepten voor 6 personen. Het zijn complete menu's, die gerangschikt zijn naar het hoofdingrediënt: vlees, vis, wild, gevogelte of... lees verder
© Jennifer Smit