Gegrilde rode mul met Thaise dipsaus
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Thais
- Vis
Ingrediënten
- voor de rode mul
- raapzaadolie
- 4 hele rode mullen, ontdaan van schubben en ingewanden
- 4 eetlepels fijngehakte koriandersteeltjes
- 2 onbespoten citroenen, in schijfjes
- 2 theelepels zeezout
- 2 theelepels witte peper
- voor de Thaise dipsaus
- 120 ml vers limoensap
- 120 ml vissaus
- 2 eetlepels palmsuiker
- 2 eetlepels fijngehakte koriander
- 1 eetlepel gemalen gedroogde bird's-eye of Thaise chilipepers
- 2 theelepels geroosterd en gemalen kleefrijstpoeder
- om te serveren
- 2 naanbroden
- 4 eetlepels fijngehakte koriander
- 2 eetlepels fijngehakte munt
- 2 theelepels geroosterd en gemalen kleefrijstpoeder
Bereiden
Maak de Thaise dipsaus door alle ingrediënten te mengen in een kom.
Verwarm de grillpan en bestrijk hem met wat olie. Kerf de huid van de vissen in, vul de vissen vervolgens met de koriandersteeltjes en citroenschijfjes. Wrijf wat olie op de huid en bestrooi ze aan weerskanten gelijkmatig met het zout en de witte peper.
Leg de vissen in de pan zodra deze heet is en bak 4 tot 5 minuten. Wanneer je de vissen met een visschep gemakkelijk op kunt tillen, is het tijd ze om te draaien. Bak de andere kant 3 tot 4 minuten. De vis is gaar wanneer het vlees gemakkelijk loslaat van de graat.
Verwarm de naanbroden in een koekenpan, 2 minuten aan elke kant. Leg 2 vissen op elk naanbrood, voeg een paar eetlepels dipsaus toe, wat koriander, munt en kleefrijstpoeder.
Kookboek
Het recept 'Gegrilde rode mul met Thaise dipsaus' is afkomstig uit het kookboek...
breddos Tacos
Chris Whitney & Nud Dudhia
Met 'breddos Tacos' kun je nu zelf ook aan de slag en tover je de meest verrukkelijke taco's op tafel. 'breddos Tacos' geeft 75 taco- en tostadarecepten en bovendien... lees verder
© Good Cook