Mul met vierkruidenpoeder en anatto-olie
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vis
Ingrediënten
- 2 theelepels anattozaden
- 200 ml druivenpit- of pompoenpitolie
- 2 grote trostomaten of roma tomaten
- 1 theelepel Frans vierkruidenpoeder (quatre-épices)
- 2 mullen van 500 tot 600 g, schoongemaakt en geschubd
- 2 takjes dille, fijngehakt
Voorbereiden
Doe de anattozaden de avond van tevoren in een plastic bakje, schenk er 200 ml druivenpit- of pompoenpitolie bij en sluit het bakje luchtdicht af. Laat het mengsel in de koelkast trekken en roodoranje kleuren. Anatto-olie blijft in de koelkast een paar weken goed.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Snijd de tomaten in plakken en schenk de roodoranje anatto-olie erover. Breng op smaak met zout, peper en vierkruidenpoeder.
Leg de mullen elk op een vel bakpapier dat rondom 5 cm groter is dan de vis. Verdeel de plakken tomaat over de vis, of maak eerst een bedje van tomaten en leg de vis daarop. Schenk er anatto-olie over. Garneer met de dille en bestrooi royaal met zout en peper.
Vouw de papillotes hermetisch dicht en bak ze ongeveer 20 minuten in de oven.
Extra benodigd
Bakpapier
Opmerking
Anattozaden komen van de anattoboom. Ze hebben een karakteristieke geur, bloemachtig met een vleugje licht peperige nootmuskaat, en geven aan gerechten een mooie roodoranje gloed. De zaden zijn te koop bij specerijenkramen op de markt, in sommige toko’s en Surinaamse winkels, soms in natuurvoedingswinkels en anders via internet. In dit recept worden ze gebruikt in de vorm van een olieaftreksel om de bloemengeur tot zijn recht te laten komen.
Kookboek
Het recept 'Mul met vierkruidenpoeder en anatto-olie' is afkomstig uit het kookboek...
Papillotes
Sandra Mahut
Koken in pakketjes van bakpapier: 'Papillotes' onthult alle geheimen van deze verrassend makkelijke kooktechniek. Papillotes zijn gezond, snel te maken en vooral heel... lees verder
© Uitgeverij Terra