Geroosterde mul met sinaasappel

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 mulletjes (circa 900 g totaalgewicht), geschubd en schoongemaakt, maar met de levers er nog in
  • 1 sinaasappel, schoongeboend en gedroogd
  • 1 theelepel ansjovispasta of ansjovissaus, of 2 ansjovisfilets op pekel, tot een pasta geprakt
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • voor het serveren: 8 wijngaardbladeren, vers of op pekelnat

Bereiden

Kerf 2 schuine, ondiepe inkepingen in elke kant van de vissen.

Rasp de sinaasappelschil in fijne sliertjes. Pers de sinaasappel uit. Meng 2 theelepels sap met het raspsel en klop er de ansjovis door tot een pasta. Wrijf dit mengsel in de inkepingen. Wikkel de visjes in aluminiumfolie om mee te nemen naar de barbecue.

Doe het overgebleven sap, wat zout en peper en de olie in een potje met schroefdeksel.

Maak een houtskoolvuur in de barbecue: de houtskool is klaar wanneer de vlammen gedoofd zijn en de houtskool met grijs-wit as is bedekt.

Schud de dressing in het potje. Bedruip de vis met wat dressing. Rooster de vissen 2 tot 3 minuten aan een kant en 1 tot 2 minuten aan de andere kant. Rooster ze niet te lang, omdat ze anders uit elkaar vallen.

Wikkel voor het serveren elke vis in 2 wijngaardbladeren. Sprenkel er wat van de overgebleven dressing over. Eet direct uit het vuistje en geniet van de levers; een echte traktatie.

Tip

Deze mooie, rode vis komt voornamelijk uit de Middellandse Zee. Het visvlees is stevig en heeft een fijne smaak. Je kunt als mulletjes niet verkrijgbaar zijn er rode poontjes of rode zeebrasems voor in de plaats gebruiken. Sinaasappel, olijfolie en ansjovis zijn de traditionele Mediterrane smaakgevers.

Kookboek

Het recept 'Geroosterde mul met sinaasappel' is afkomstig uit het kookboek...

Barbecue compleet

'Barbecue compleet' biedt je ideeën voor het perfecte feest buiten - in de zomer en in de winter - met volop tips voor hoe je de barbecue goed voorbereidt en zo voor... lees verder

© Good Cook

Rode mul tips