Rode mul in een pakketje uit de oven
bereiden
Bevat per portie
190 kcal
30 g eiwit
5 g vet
5 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ knolselderij, in smalle lange reepjes
- 1 prei, in de lengte in reepjes van 5 cm
- 1 venkelknol, in smalle ringen
- 4 rode mulfilets van 150 g
- 1 rode ui, in smalle partjes
- 200 g haricots verts, afgehaald en 3 minuten gekookt
- 1 eetlepel rozemarijn, fijngehakt
- 1 citroen, in plakjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van ca. 20x30 cm. Leg er telkens 2 op elkaar en besmeer ze in het midden met een theelepel olijfolie. Leg daarop reepjes knolselderij, prei en venkel. Strooi er een beetje zout over. Leg de mulfilets op de groente en verdeel daarover rode ui, haricots verts en rozemarijn. Bestrooi met peper en leg er plakjes citroen op. Vouw de pakketjes goed dicht. Rol de naden op en zet ze vast met paperclips of pak het papier samen boven de vis en bind het met keukengaren vast.
Plaats de vispakketjes in een ingevette ovenschaal en laat ze iets onder het midden van de oven in 15 minuten garen. Het papier wordt lichtbruin. Schuif de vispakketjes op vier warme borden en open ze vlak voor het serveren. Lekker met pasta, rijst of focaccia.
Extra benodigd
Bakpapier, keukengaren of paperclips
Het recept 'Rode mul in een pakketje uit de oven' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau