Mulfilets met courgettes, tomaten en pecorino
bereiden
Ingrediënten
- 4 mulfilets à 90 g, met vel
- bloem voor de vis
- extra vergine-olijfolie om te bakken
- 1 geel uitje, gesnipperd
- 1 kleine gele courgette, in dunne plakjes
- 1 kleine groene courgette, in dunne plakjes
- 1 teentje knoflook, in dunne plakjes
- 2 romatomaten (zonder kapje), zonder pitjes en kleingesneden
- 50 g jonge pecorino sardo, vers geraspt
Bereiden
Haal de filets 20 minuten voor het koken uit de diepvries. Trek met een pincet de kleine graatjes uit de filets en laat de vis afgedekt op een koele plaats op kamertemperatuur komen.
Werk daarna zo nodig in gedeelten. Bestuif de filets met wat bloem en schud het overschot eraf. Verhit wat olie in een koekenpan op niet te hoog vuur en bak de filets op hun velkant bijna gaar; voorkom met bijvoorbeeld een visschep dat ze omkrullen. Keer ze, bak de andere kant een paar tellen, haal ze uit de pan en houd ze apart.
Fruit de ui in dezelfde pan zacht en lichtbruin. Voeg de courgettes, knoflook, tomaten en grof zout toe, bestrooi alles met de geraspte kaas en houd de afgedekte pan nog een minuutje op het vuur totdat de kaas smelt. Dien het gerecht direct op.
Opmerking
In grote delen van Italië komt de combinatie van kaas en vis niet voor, maar op Sardinië is het niet ongewoon: dit klassieke gerecht is er een voorbeeld van. Mul is in het Middellandse Zeegebied heel populair, maar ook zonnevis is op deze manier erg lekker.
Kookboek
Het recept 'Mulfilets met courgettes, tomaten en pecorino' is afkomstig uit het kookboek...
Kookboek van Sardinië
Giovanni Pilu
Al is Sardinië niet zo groot, dit mooie eiland heeft twee heel verschillende keukens: die van het binnenland en die van de kust. Veel van de gerechten zijn ontstaan... lees verder
© Kosmos UitgeversRode mul tips
Reacties op dit recept
- Pieter Eigenlijk vind ik de combinatie vinvis en kaas niet zo geweldig, maar in dit recept met oude geit ligt dat anders. Je waant je direct aan de Middellandse Zee. Simpel en lekker gaan ook nu weer goed samen.