Sardines in groen zout
bereiden
Ingrediënten
- 1 bosje peterselie, dragon of kervel
- 2 eetlepels anijszaad
- geraspte schil van 1 onbespoten limoen
- 1 ei
- 1 kg zeezout
- 12-18 jonge takjes rozemarijn
- 2 of 3 schoongemaakte sardines per persoon (afhankelijk van hun grootte)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Pureer een kruid naar keuze met het anijszaad, het limoenrasp, het hele ei en een beetje zout in de keukenmachine of met de staafmixer.
Bedek de bodem van een ovenschaal of een bakplaat met een laag zeezout. Leg 1 takje rozemarijn in de buik van elk sardientje. Leg de sardientjes zij aan zij op het zout, bedek ze met het kruidenmengsel en strooi het resterende zeezout erover. Het is niet erg als de kop en de staart uit de zoutlaag steken.
Bak de sardientjes ca. 25 minuten in de oven. Breek de zoutkorst, maak de sardientjes zoutvrij en dien ze op. Serveer ze met een lauwwarme salade van aardappel met verse kruiden.
Extra benodigd
Keukenmachine of staafmixer
Tip
Je kunt op deze manier ook grotere vissen (zeebrasem, zeebaars, enz.) bereiden. Verleng de baktijd in dat geval met 10-15 minuten.
Kookboek
Het recept 'Sardines in groen zout' is afkomstig uit het kookboek...
Vis en schaaldieren
diverse auteurs
In 'Vis en schaaldieren' vind je tal van bereidingswijzen en ingrediënten om de heerlijkste visgerechten te maken. Verwen je gasten met het beste wat de
... lees verder © Uitgeverij Terra