Sardines in het zuur
bereiden
Ingrediënten
- 1 kg sardines, schoongemaakt
- bloem
- 10 eetlepels extra vergine olijfolie
- 3 eetlepels rozijnen
- 2 uien, gesnipperd
- 300 ml wittewijnazijn
- 3 eetlepels pijnboompitten
Bereiden
Bestrooi de sardines met een beetje zout en haal ze door de bloem. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de sardines bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Week de rozijnen 10 minuten in warm water.
Verhit de rest van de olijfolie en een eetlepel water in een koekenpan en fruit de uien. Schenk de wittewijnazijn erbij en laat 1 minuut op hoog vuur meekoken. Draai het vuur dan laag en voeg de geweekte rozijnen en de pijnboompitten toe. Breng op smaak met peper.
Besmeer de sardines met de marinade en laat ze enkele uren staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Kookboek
Het recept 'Sardines in het zuur' is afkomstig uit het kookboek...
Het grote Italiaanse kookboek
diverse auteurs
Carpaccio, salade caprese, pasta, lasagne, tiramisu, panna cotta, cantuccini... de Italiaanse keuken verveelt nooit! In 'Het grote Italiaanse kookboek' vind je... lees verder
© Uitgeverij Becht