Gebakken schelvis met zeekraal
- 2 personen
- 10 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
Ingrediënten
- 150 g zeekraal
- 2 schelvisfilets
- olijfolie
- ½ citroen
Bereiden
Was de zeekraal en snijd de onderste harde stukken van de stengels weg. Bak kort in olijfolie en voeg het sap van een halve citroen toe. Kruid enkel met peper en weinig of geen zout. Let op met zout: zeekraal is al voldoende zout van zichzelf.
Bak de schelvisfilets in olijfolie. Kruid met peper en zout. Dresseer eerst wat zeekraal op een bord en leg daarop de vis.
Opmerking
Zeekraal is een vetplant die groeit op zilte kustgronden. Vroeger werd ze in het wild geplukt in Zeeland, maar dat mag niet meer omdat de plant intussen beschermd is. Tegenwoordig wordt zeekraal gekweekt en vind je ze makkelijk in de handel. Geblancheerd of kort gebakken is zeekraal heel lekker. De smaak ligt ergens tussen zeewier en spinazie, maar met een uitgesproken zilte toets.
Kookboek
Het recept 'Gebakken schelvis met zeekraal' is afkomstig uit het kookboek...
Mijn pure keuken 1 & 2
Pascale Naessens
De boeken van Pascale Naessens hebben werkelijk een beweging op gang gebracht: mensen genieten weer in alle vrijheid van eten, terwijl ze gezonder... lees verder
© Uitgeverij Lannoo