Gebakken scholfilet met Amsterdamse uitjes
bereiden
Bevat per portie
420 kcal
Ingrediënten
- 3 scholfilets van 100-125 g
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels bloem
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 bosuitjes, in stukjes van 1 cm
- 50 g Amsterdamse uitjes, gehalveerd
- 1 volle eetlepel kappertjes
- 2 ansjovisfilets, in stukjes
Bereiden
Halveer de scholfilets in de lengte en wrijf ze in met citroensap, zout en peper. Wentel de scholfilets door de bloem en schud de overtollige bloem er weer af.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de scholfilets in 4-6 minuten mooi bruin en gaar. Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Schep de scholfilets op twee warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Bak de bosuitjes 1 minuut in het bakvet. Voeg de Amsterdamse uitjes, kappertjes en ansjovis toe en verwarm het geheel tot de ansjovis begint te smelten. Voeg eventueel een scheutje water toe.
Schep de saus over de scholfilets. Lekker met gebakken aardappeltjes of aardappelpuree en sperziebonen of broccoli.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Variatietip
Vervang de scholfilet door tongfilet of pangasiusfilet. Vervang de Amsterdamse uitjes door reepjes geroosterde paprika (pot).
Het recept 'Gebakken scholfilet met Amsterdamse uitjes' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau