Gegrilde scholfilet met wortel en olijf
bereiden
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 150 g winterwortel, in miniblokjes
- 100 g zwarte olijven zonder pit, in kleine stukjes
- 4 gedroogde tomaten op olie, in kleine stukjes
- 2 eetlepels kappertjes
- ½ eetlepel verse tijmblaadjes
- 100 ml medium dry sherry
- 200 ml visfond of visbouillon
- 6 scholfilets (ca. 600 g), in de lengte gehalveerd
- 2 theelepels balsamicoazijn
Bereiden
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en schep de ui, wortel, olijven, tomaat, kappertjes en tijm erdoor. Voeg versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Smoor de ui en wortel afgedekt 2-3 minuten.
Voeg de sherry en visfond toe en laat het geheel zonder deksel 15-20 minuten zachtjes sudderen tot het vocht bijna verdampt is. Breng de groente op smaak met zeezout en peper.
Verwarm de grillpan op hoog vuur. Wrijf de scholfilets in met balsamicoazijn en olijfolie. Rooster de filets in de hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
Leg de gegrilde scholfilets op vier warme borden en schep de groente erover. Lekker met romige aardappelpuree en geroosterde courgette.
Extra benodigd
Grillpan
Vervangende vis
Deze combinatie van fijne groente met gegrilde vis smaakt ook heerlijk met verse tonijn, zwaardvis, botervis, of zeebaars op de huid geroosterd.
Het recept 'Gegrilde scholfilet met wortel en olijf' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau