Schol met kerrieroom uit de oven
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
bevat per portie
- 305 kcal
- 35 g eiwit
- 16 g vet
- 5 g koolhydraten
Ingrediënten
- 8 (diepvries) scholfilets
- sap van ½ citroen
- 150 g wortel, julienne gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 g prei, in dunne ringetjes
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 200 ml kookroom
- 2 eetlepels verse koriander of platte peterselie, gehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat de scholfilets eventueel ontdooien. Besprenkel ze met citroensap en strooi er zout en peper over.
Kook de wortel in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de preiringetjes 2-3 minuten. Vet een lage ovenschaal in en leg er 4 scholfilets in. Verdeel ¾ van de wortel en prei over de filets en strooi er wat zout en peper over. Leg de andere scholfilets precies op de andere filets, zodat een soort sandwiches ontstaan. Verdeel de rest van de wortel en prei erover.
Bak het kerriepoeder zachtjes in het bakvet van de prei tot het gaat geuren en roer de room erdoor. Breng de saus op smaak met zout. Schenk de kerrieroom over de vis. Schuif de schaal in de oven en laat de scholfilets in 20-25 minuten gaar worden.
Lekker met een salade van Chinese kool. Snijd een halve Chinese kool in dunne reepjes en meng ze met partjes sinaasappel en een dressing van sinaasappelsap, mosterd en olijfolie. Strooi er cashewnoten over.
Vervangende vis
Roodbaars, forel
Kookboek
Het recept 'Schol met kerrieroom uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis