Scholrollades met ansjovis
bereiden
Ingrediënten
- 16 scholfilets
- 50 g ansjovis, fijngehakt
- 2 takjes dille, fijngehakt
- 2 eetlepels citroenconfituur (zie onderaan het recept)
- boter
Bereiden
Leg de scholfilets op een werkblad. Bestrijk de scholfilets met citroenconfituur. Meng de ansjovis en de dille en verdeel het mengsel over de scholfilets. Leg twee filets op elkaar en rol ze op. Zet ze vast met een satéprikker. Een scholrollade moet er ongeveer uitzien als een ijshockeypuck.
Bak de scholrollades aan beide kanten goudbruin in boter. Voeg zout en peper toe. Wees zuinig met zout, want de ansjovis is van zichzelf al zout.
Serveer met gekookte nieuwe aardappels.
Extra benodigd
Satéprikkers
Zelfgemaakte citroenconfituur
Schil 4 citroenen en kook de schillen ca. 3 minuten. Laat afkoelen. Snijd de schillen en het vruchtvlees in stukjes. Meng met 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel zout. Laat 24 uur in de koelkast staan. Mix tot een crème. De confituur blijft ca. 1 maand goed in de koelkast.
Kookboek
Het recept 'Scholrollades met ansjovis' is afkomstig uit het kookboek...
Aan tafel met Camilla Läckberg
Camilla Läckberg
Bestsellerauteur Camilla Läckberg duikt de keuken in. Gerechten to die for! Naast haar passie voor thrillers deelt Camilla met haar vriend chef-kok Christian... lees verder
© Kosmos UitgeversSchol tips
Reacties op dit recept
- Anna Dit recept is wel heel kort door de bocht. Op zich interessant: Citroën en ansjovis, maar recept slordig en onvolledig. Het kan liggen aan de vertaling uit het Zweeds, maar zoals nu gepresenteerd op deze website onder de maat. Citroën confiture lijkt eerder op pickled lemon en de scholfilets zoals die in Nederland gesneden worden zijn nauwelijks oprolbaar.