Zoetzure schol

2 personen
bereiden

waardering 7,8obv 4 waarderingen

Bevat per portie

300 kcal
23 g eiwit
12 g vet
25 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 kleine schollen
  • 1½ eetlepel bloem
  • 25 g boter
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, in ringen
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 bolletjes gember, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 100 ml azijn
  • 2 eetlepels suiker

Bereiden

Bestrooi de schollen met zout en peper. Wentel de scholfilets door de bloem. Verhit in een grote koekenpan de boter en de olie. Bak de vis in ca. 8 minuten goudbruin en gaar, keer halverwege voorzichtig. Leg de vis op een schaal.

Schenk de helft van het bakvet uit de pan. Bak in de rest van het vet de ui, de bosui en de gember ca. 3 minuten. Voeg de knoflook toe. Roer de azijn, de suiker en 50 ml water erdoor en laat de suiker oplossen. Voeg de vis weer toe en verwarm hem ca. 3 minuten. Lekker met rijst en worteltjes.

Het recept 'Zoetzure schol' wordt je aangeboden door . Beeld: TMsara | Shutterstock.com

Schol tips