Oosterse tilapiafilet met paksoi
2 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
220 kcal
20 g eiwit
12 g vet
9 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 eetlepels sesamolie
- 2 cm verse gemberwortel, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, in reepjes
- geraspte schil van ½ citroen
- 200 g tilapiafilet, in blokjes
- 1 struik paksoi, in brede repen
- 1-2 eetlepels Japanse sojasaus
Bereiden
Verhit de sesamolie in een wok en bak de gember, knoflook, rode peper en citroenschil heel even tot het gaat geuren.
Schep dan de blokjes tilapia erdoor en roerbak ze op een hoge stand in ca. 3 minuten lichtbruin. Schep de paksoi erdoor en roerbak alles 2-3 minuten op hoge stand.
Voeg de sojasaus toe en warm het gerecht nog ca. 2 minuten zachtjes door. Lekker met rijst of noedels.
Vervangende vis
Vervang de tilapiafilet in dit recept eens door verse makreelfilet.
Het recept 'Oosterse tilapiafilet met paksoi' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau
Tilapia tips
Reacties op dit recept
- Heleen Ik heb er nog extra paprika's bijgebakken, anders zou het wel karig zijn qua groenten. Ook is het handiger de tilapia apart te bakken van de groenten, bij mij gingen de stukjes vis namelijk kapot. Niet erg, maar blokjes staat wat leuker.
- Stefan Simpel recept maar erg lekker!