Roergebakken tilapia met chilisaus en sugarsnaps

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 18 waarderingen

Bevat per portie

275 kcal

Ingrediënten

  • 300 g sugarsnaps
  • 500 g tilapiafilet, in stukken van 3 cm
  • sap van ½ citroen
  • 2-3 eetlepels (roerbak)olie
  • 2 rode uien, in dunne partjes
  • 4-6 eetlepels zoete Oosterse chilisaus
  • 1-2 eetlepels sojasaus

Bereiden

Kook de sugarsnaps in een pan met ruim kokend water in 4-6 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze goed uitlekken.

Besprenkel de stukken tilapia met wat citroensap. Wrijf ze in met zout en peper. Verhit de olie in een wok en roerbak de uipartjes 2-3 minuten. Schep de stukken tilapia erdoor en roerbak nog 1-2 minuten. Schep de vis heel voorzichtig om met een spatel.

Schep de chilisaus en de rest van het citroensap door de tilapia en voeg dan de sugarsnaps toe. Warm het gerecht al omscheppend nog even door. Breng op smaak met sojasaus en peper. Lekker met rijst en wortelsalade.

Variatietip

Vervang de tilapia door meervalfilet of pangasiusfilet. Vervang de sugarsnaps door peultjes en/ of plakjes winterwortel.

Het recept 'Roergebakken tilapia met chilisaus en sugarsnaps' wordt je aangeboden door

Tilapia tips

Reacties op dit recept

  • Noa Ik heb dit recept gemaakt. Echt geweldig! Zeker het proberen waard.
  • kelly Heerlijk recept! Makkelijk en snel te maken.