Roergebakken tilapia met chilisaus en sugarsnaps
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Vis
bevat per portie
- 275 kcal
Ingrediënten
- 300 g sugarsnaps
- 500 g tilapiafilet, in stukken van 3 cm
- sap van ½ citroen
- 2-3 eetlepels (roerbak)olie
- 2 rode uien, in dunne partjes
- 4-6 eetlepels zoete Oosterse chilisaus
- 1-2 eetlepels sojasaus
Bereiden
Kook de sugarsnaps in een pan met ruim kokend water in 4-6 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
Besprenkel de stukken tilapia met wat citroensap. Wrijf ze in met zout en peper. Verhit de olie in een wok en roerbak de uipartjes 2-3 minuten. Schep de stukken tilapia erdoor en roerbak nog 1-2 minuten. Schep de vis heel voorzichtig om met een spatel.
Schep de chilisaus en de rest van het citroensap door de tilapia en voeg dan de sugarsnaps toe. Warm het gerecht al omscheppend nog even door. Breng op smaak met sojasaus en peper. Lekker met rijst en wortelsalade.
Variatietip
Vervang de tilapia door meervalfilet of pangasiusfilet. Vervang de sugarsnaps door peultjes en/ of plakjes winterwortel.
Bron
Het recept 'Roergebakken tilapia met chilisaus en sugarsnaps' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau