Mediterrane roerbak met tilapia
- 2 personen
- 15 min
- waardering 6,9
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vis
bevat per portie
- 345 kcal
Ingrediënten
- 250 g tilapiafilet, in blokjes
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel chilipoeder
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gehalveerd en in dunne plakjes
- 1 teentje knoflook, in plakjes
- 200 g wortel en/of broccoliroosjes, in plakjes
- 3 tomaten, in stukjes
- 10 zwarte olijven zonder pit, in stukjes
Bereiden
Besprenkel de blokjes tilapiafilet met citroensap. Wrijf de vis in met chilipoeder, zout en peper.
Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui, knoflook en wortel en/of broccoliroosjes 2-3 minuten. Schep de tilapia erdoor en roerbak nog 2 minuten. Voeg dan de tomaat, olijven en 2-3 eetlepels water toe en laat het geheel 3-5 minuten zachtjes sudderen.
Breng het gerecht op smaak met zout, peper en wat citroensap. Lekker met couscous of pasta.
Variatietip
Vervang de tilapia door andere stevige vis, zoals meervalfilet of roodbaars. Bestrooi de visschotel voor het serveren met reepjes verse munt. Vervang de winterwortel door een zak Italiaanse roerbakgroente van 250 g.
Bron
Het recept 'Mediterrane roerbak met tilapia' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau