Roergebakken tilapia met mango en sugarsnaps
- 2 personen
- 20 min
- waardering 7
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Vis
bevat per portie
- 405 kcal
Ingrediënten
- 100 g sugarsnaps
- 300 g tilapiafilets
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 bosuitjes, in stukjes van 3-4 cm
- 1 kleine mango, in stukken
- sap van ½ citroen
- 1 eetlepel gembersiroop
- 2 eetlepels oestersaus of sojasaus
Bereiden
Maak de sugarsnaps schoon en kook ze in een pan met ruim kokend water en wat zout in 4-5 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af.
Halveer de tilapiafilets in de lengte en snijd ze vervolgens in repen van 3 cm breed. Verhit de olie in een wok en roerbak de stukken tilapia ca. 3 minuten op hoog vuur. Schep de bosuitjes erdoor en bak ze 1 minuut mee. Schep dan de mango en sugarsnaps erdoor.
Roer het citroensap, de gembersiroop en de oestersaus door elkaar en schep dit door de vis. Verwarm het gerecht nog 2 minuten zachtjes door. Lekker met rijst.
Variatietip
Vervang de sugarsnaps door peultjes of snijbonen in ruitjes. Neem in plaats van verse mango een blikje mango.
Kookboek
Het recept 'Roergebakken tilapia met mango en sugarsnaps' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis