Oosterse tilapiafilet met paksoi
- 2 personen
- 15 min
- waardering 7,2
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Vis
bevat per portie
- 220 kcal
- 20 g eiwit
- 12 g vet
- 9 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 eetlepels sesamolie
- 2 cm verse gemberwortel, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, in reepjes
- geraspte schil van ½ citroen
- 200 g tilapiafilet, in blokjes
- 1 struik paksoi, in brede repen
- 1-2 eetlepels Japanse sojasaus
Bereiden
Verhit de sesamolie in een wok en bak de gember, knoflook, rode peper en citroenschil heel even tot het gaat geuren.
Schep dan de blokjes tilapia erdoor en roerbak ze op een hoge stand in ca. 3 minuten lichtbruin. Schep de paksoi erdoor en roerbak alles 2-3 minuten op hoge stand.
Voeg de sojasaus toe en warm het gerecht nog ca. 2 minuten zachtjes door. Lekker met rijst of noedels.
Vervangende vis
Vervang de tilapiafilet in dit recept eens door verse makreelfilet.
Bron
Het recept 'Oosterse tilapiafilet met paksoi' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau