Tilapia curry met broccoli
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Indiaas
- Vis
bevat per portie
- 210 kcal
Ingrediënten
- 300 g broccoli, in kleine roosjes
- 500 g tilapiafilet, in stukken van 3-4 cm
- 1 eetlepel milde kerriepoeder
- 2-3 eetlepels olie
- 3 bosuitjes, in stukken van 4 cm
- 1 rode peper, in heel dunne reepjes
- 200 ml kokosmelk
Bereiden
Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
Kruid de stukken tilapia met zout en kerriepoeder. Verwarm de wok en schenk de olie erin. Laat de olie zo heet worden dat er een lichte damp afkomt. Leg de stukken vis in de olie en bak ze 2-3 minuten, schep ze af en toe voorzichtig om.
Schep de broccoli, bosui en peperreepjes erdoor en bak deze 1-2 minuten mee. Voeg dan de kokosmelk toe en warm het gerecht nog even door. Breng de curry op smaak met zout en peper. Lekker met basmatirijst en wortelsalade met verse koriander.
Variatietip
Vervang de tilapia door meervalfilet, pangasiusfilet of dikke kabeljauwfilets. Vervang de broccoliroosjes door 150 g sugarsnaps en 1 kleine mango in blokjes.
Bron
Het recept 'Tilapia curry met broccoli' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau