Tilapia met broccoli en paprikasaus
bereiden
Ingrediënten
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- 1 sjalotje, fijngehakt
- 1 gele paprika, in grove stukken
- 1 glas witte wijn
- 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
- 1 theelepel maïzena
- 4 tilapiafilets van ca. 125 g elk
- 4 eetlepels bloem
- 400 g broccoli, in roosjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
Bereiden
Verhit 1 eetlepel olie in een steelpan en bak hierin de sjalot en paprika lichtjes, zonder te kleuren. Blus de pan af met de witte wijn, voeg het kuipje Boursin Cuisine toe en laat het geheel 15 minuten pruttelen.
Pureer de saus met een staafmixer, breng weer aan de kook en bind af met de maïzena. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Bestrooi de tilapiafilets met peper en zout. Wentel de vis door de bloem, verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de filets op hoog vuur goudbruin en krokant.
Roerbak de broccoliroosjes in 2 eetlepels olie met de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de tilapia met de saus en de broccoli. Lekker met verse frieten.
Extra benodigd
Staafmixer
Het recept 'Tilapia met broccoli en paprikasaus' wordt je aangeboden door Boursin