Tilapia-pakketje met wortelsalade
bereiden
Bevat per portie
225 kcal
28 g eiwit
6 g vet
15 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 tilapiafilets van 150 g
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 groene peper, fijngehakt
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 1 theelepel kurkuma (koenjit) of kerriepoeder
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- voor de wortelsalade
- 300 g wortel, geraspt of julienne gesneden
- 50 g blanke rozijnen
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel honing
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de tilapiafilets op 4 stukken aluminiumfolie of bakpapier. Meng de knoflook met groene peper, komijn, koriander, ½ theelepel zout, kurkuma en olie in de vijzel of in een kom tot een pasta. Bestrijk de visfilets met dit mengsel. Vouw de pakketjes dicht en leg ze op de bakplaat 15 minuten in het midden van de hete oven.
Meng intussen de ingrediënten voor de wortelsalade. Serveer de vispakketjes met de salade en gebakken krieltjes.
Extra benodigd
Aluminiumfolie of bakpapier
Variatietip
Leg eens rode uiringen op de kruidenpasta van de visfilets.
Vervangende vis
Pangasius, kabeljauw, zalm, zeewolf
Kookboek
Het recept 'Tilapia-pakketje met wortelsalade' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis