Tongrolletjes met citroengrascrème
bereiden
Ingrediënten
- 1 stengel citroengras
- 200 ml slagroom
- 12 tongfilets
- 1 limoen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de stengel citroengras in de lengte in tweeën. Giet de slagroom in een kleine pan, doe er de stukken citroengras in en verwarm op middelhoog vuur. Laat zo 5 minuten trekken. Neem de stukjes citroengras uit de room.
Knip voor de papillotes 8 stukken vetvrij papier uit en leg die in stapeltjes van twee op elkaar. Neem een kwastje en bestrijk elk bovenste stuk papier met een beetje olijfolie.
Besprenkel de tongfilets met het sap van de limoen. Rol de tongfilets netjes op tot kleine rolletjes en zet elk rolletje vast met een cocktailprikker.
Leg 3 tongrolletjes op elk stapeltje vetvrij papier. Giet er de citroengrascrème over. Breng op smaak met zout en peper en vouw de papillotes zorgvuldig dicht. Leg de papillotes op een bakplaat. Laat ze 8 minuten stomen in de oven.
Serveer de tongrolletjes met al dente gestoomde basmatirijst.
Extra benodigd
Vetvrij papier
Kookboek
Het recept 'Tongrolletjes met citroengrascrème' is afkomstig uit het kookboek...
Heerlijke ovengerechtjes à la papillotes
Sandra Mahut
Je maakt niets zo snel in de keuken als papillotes. In dit boek vind je originele recepten voor ovengerechtjes met vlees, groenten en natuurlijk ook... lees verder
© Good Cook