Tongrolletjes gepocheerd in kokosmelk
bereiden
Bevat per portie
495 kcal
58 g eiwit
22 g vet
16 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 bosuitjes
- 1 limoen
- 6 tongfilets
- 2 eetlepels milde Indiase currypasta
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 200 ml kokosmelk
Bereiden
Snijd de bosuitjes in de lengte tot smalle sprieten en snijd 2 van de groene stengels in smalle ringetjes. Rasp van de limoen 1 theelepel groene schil en pers de vrucht.
Bestrijk de tongfilets met 1½ eetlepel currypasta, leg er enkele sprieten van de bosui op en rol ze stevig op. Zet de rolletjes vast met cocktailprikkers.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook, het sjalotje en ½ eetlepel currypasta 2 minuten. Voeg kokosmelk, limoenrasp en sap en zout naar smaak toe. Verwarm tegen de kook aan. Zet de tongrolletjes erin en pocheer ze in 6-8 minuten zachtjes gaar.
Schep ze uit de pan op warme borden. Laat de saus nog iets inkoken en schep deze over de tongrolletjes. Strooi de uiringetjes erover. Lekker met worteltjes en gekookte krieltjes of noedels.
Extra benodigd
Cocktailprikkers
Vervangende vis
Tongschar, tilapia, pangasius, schol
Kookboek
Het recept 'Tongrolletjes gepocheerd in kokosmelk' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio VoorhuisTongrolletjes tips
Reacties op dit recept
- Nelleke Super lekker gerecht, ik heb het al diversen maken gemaakt, en heel eenvoudig klaar te maken.