Tongrolletjes met peterselie
bereiden
Ingrediënten
- 50 g witvisfilet
- 30 ml slagroom
- 1 ei
- 1 bosje platte peterselie, alleen de blaadjes, grof gehakt
- 12 sliptongfilets
- olijfolie
Bereiden
Draai de in stukjes gesneden witvisfilet in een keukenmachine tot puree. Voeg de slagroom, het ei en de peterselie toe. Draai tot het mengsel mooi lichtgroen van kleur is. Breng op smaak met zout en peper.
Leg elke tongfilet tussen twee vellen plasticfolie. Plet ze lichtjes met een gladde vleeshamer of de bodem van een zware pan om de vezels te breken en zo de stoomtijd te verkorten. Verwijder het bovenste vel folie en besmeer elke filet royaal met het vis-peterseliemengsel.
Rol de tongfilets op en maak de rolletjes goed dicht door de uiteinden van de folie stevig dicht te draaien, zodat de rolletjes niet uit elkaar kunnen vallen. Leg de rolletjes daarna in de stoompan en laat ze 7 tot 9 minuten stomen.
Verwijder de plasticfolie en snijd de rolletjes in plakjes. Schik de plakjes op individuele borden en giet er een scheutje olijfolie over. Serveer de rolletjes warm of koud met een salade.
Extra benodigd
Keukenmachine
Variatietip
Je kunt de peterselie vervangen door verse bieslook of basilicum.
Kookboek
Het recept 'Tongrolletjes met peterselie' is afkomstig uit het kookboek...
Het stomen boek
Jean-Charles Karmann
Schotels die gezond en licht verteerbaar zijn, zonder vet, maar met volop vitaminen. Stomen is nog nooit zo makkelijk en lekker geweest. Geniet nu van de lekkerste... lees verder
© Good Cook