Gegrilde tonijn met mango- en papajadobbelsteentjes

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Overige keukens
  • Vis

Ingrediënten

  • 500 g tonijn
  • 1 mango
  • 1 papaja
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • sap van½ citroen
  • ½ bosje verse gehakte koriander

Bereiden

Snijd de tonijn in acht mooie balkjes van elk ca. 6 cm lang en 4 cm hoog. Steek er in het midden een stokje door. Snijd de mango en de papaja in dobbelstenen.

Meng voor de vinaigrette de olijfolie samen met de sesamolie en het citroensap. Voeg er peper, zout en de koriander aan toe. Giet een beetje van de vinaigrette bij de mango en de papaja.

Bak de brochettes van tonijn gedurende 40 seconden aan beide zijden op een zeer warme barbecue. Leg de brochettes na 20 seconden in de andere richting, zo krijg je een grilleffect op het oppervlak van de brochettes. Laat de tonijn niet langer grillen, want hij moet van binnen nog mooi roze zijn.

Schik in het midden van het bord een mengeling van de papaja en de mango. Schik daarop de brochette van tonijn met daaromheen de rest van de vinaigrette.

Kookboek

Het recept 'Gegrilde tonijn met mango- en papajadobbelsteentjes' is afkomstig uit het kookboek...

Chefs op hete kolen

Marc Declercq

Of je nu een beginner bent of de beste grillmeester van de hele buurt, in dit boek vind je alles om je barbecuegerechten nog beter, vlotter en smakelijker te... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Tonijn recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!