Gegrilde tonijn met paprikasaus
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,4
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vis
bevat per portie
- 230 kcal
Ingrediënten
- 4 moten verse tonijn van 100 g
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 pot geroosterde paprika's, uitgelekt en in stukjes
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 100 ml medium dry sherry
Bereiden
Wrijf de tonijn in met balsamicoazijn en 1 eetlepel olijfolie en laat de moten even liggen.
Verwarm de rest van de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Schep de paprika en oregano erdoor, voeg de sherry toe en laat het geheel 4-6 minuten zachtjes pruttelen.
Verwarm de grillpan tot deze goed heet is en rooster de tonijnmoten in 4-6 minuten mooi bruin. Keer ze pas als de tonijn vanzelf van de ribbels loslaat.
Pureer intussen het paprikamengsel met een staafmixer en breng de saus op smaak met zout en peper.
Leg de tonijnmoten op vier borden, bestrooi ze met wat zout en peper en schep de saus erover.
Lekker met pasta en een salade van groene groenten (sugarsnaps, broccoli, sperziebonen) en een dressing van olijfolie en balsamicoazijn.
Extra benodigd
Grillpan, staafmixer
Variatietip
Ook lekker met moten zwaardvis. Vervang de sherry door witte wijn of visbouillon. Vervang de oregano door gedroogde tijm.
Bron
Het recept 'Gegrilde tonijn met paprikasaus' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau