Gegrilde tonijn met spruitjes, gepofte aardappel en sojasaus
- 4 personen
- 70 min
- waardering 7,3
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vis
Ingrediënten
- 4 middelgrote, kruimige aardappelen, ongeschild
- olijfolie (om te bakken)
- 4 tonijnmoten à 100 g
- 1 limoen, uitgeperst
- 125 ml zure room
- 400 g kleine spruitjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- sojasaus
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Prik met een vork gaatjes in de aardappelen. Druppel wat olijfolie op aluminiumfolie en wikkel dat om de aardappelen. Pof de aardappelen 60 minuten in de oven.
Strooi peper en zout op de tonijnmoten en druppel er limoensap over. Roer wat cayennepeper en zout door 4 dessertlepels zure room.
Kook de spruitjes 5 minuten in gezouten water en laat ze uitlekken. Roerbak de spruitjes 3 minuten, roer de knoflook erdoor en sprenkel er wat sojasaus over.
Dep de tonijnmoten droog, smeer ze in met olijfolie en gril de tonijnmoten in een grillpan 3 minuten aan elke kant.
Druk de gepofte aardappel in aluminiumfolie plat, snijd er met een mes een kruis in, 'open' de aardappel en schep er een dessertlepel zure room in.
Verdeel de spruitjes over vier borden, leg op ieder bord een stuk gegrilde tonijn en een gepofte aardappel.
Extra benodigd
Grillpan, aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Gegrilde tonijn met spruitjes, gepofte aardappel en sojasaus' is afkomstig uit het kookboek...
Beautyfood
Joke Glansbeek
Een gladde, stralende huid, mooie sterke nagels en glanzende haren. Kun je daarvoor koken? Ja, dat kan. Make-up artist en schoonheidsspecialiste Joke... lees verder
© Tirion Uitgevers