Gemarineerde tonijn met venkelsalade
- 4 personen
- 25 min
- waardering 6,8
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
bevat per portie
- 335 kcal
Ingrediënten
- ½ sinaasappel
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 4 stukken tonijnfilet van 125 g
- 1 venkelknol
- 75 g rucola
- 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit, in vieren
- 25 g geroosterde pijnboompitten
Bereiden
Rasp van de sinaasappel ½ eetlepel oranje schil af. Pers de sinaasappel uit. Roer de geraspte schil met 1 eetlepel olijfolie en ½ eetlepel balsamicoazijn door elkaar en bestrijk de tonijn met dit mengsel. Laat de steaks zo 5 minuten liggen.
Snijd de venkelknol in vieren en schaaf de kwarten in de keukenmachine in lange, flinterdunne 1 cm brede repen.
Klop in een kom het sinaasappelsap met ½ eetlepel balsamicoazijn, 3 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep de venkel erdoor en laat de salade 5 minuten staan.
Bak de tonijnsteaks in een grillpan of droge koekenpan in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen rosé, keer ze halverwege.
Schep de rucola, olijven en pijnboompitten luchtig door de venkel en verdeel de salade over vier borden. Leg de tonijn erop. Lekker met focaccia.
Extra benodigd
Keukenmachine
Variatietip
Vervang de tonijn door stukken zalmfilet of zwaardvisfilet. Vervang de venkel door courgette of komkommer.
Bron
Het recept 'Gemarineerde tonijn met venkelsalade' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau