Mediterrane roerbak met tonijn
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vis
bevat per portie
- 345 kcal
Ingrediënten
- 500 g krielaardappeltjes in de schil
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 1 grote rode paprika, in grove stukken
- 1 courgette, in dikke plakken
- 2 takjes rozemarijn, in grove stukken geknipt
- 3 takjes tijm, in grove stukken geknipt
- 500 g verse tonijn, in blokken van 2-3 cm
- (sherry-)azijn of citroensap
Bereiden
Boen de aardappeltjes onder stromend water schoon en kook ze in een pan met ruim water en zout in 5 minuten beetgaar. Laat de aardappeltjes in een vergiet uitlekken.
Schenk de olijfolie in een kom en schep de knoflook, paprika, courgette, aardappeltjes, rozemarijn en tijm erdoor. Maal er zout en peper boven schep alles voorzichtig door. Doe het groentemengsel over in een barbecue-mandje en rooster de groenten boven een gloeiende barbecue 4-5 minuten tot ze iets zacht worden, schep ze regelmatig om.
Schep de stukken tonijn voorzichtig door de groenten en rooster het geheel nog 4-5 minuten gaar en goudbruin. Druppel er wat azijn of citroensap over. Lekker met pittige barbecuesaus of chilisaus.
Extra benodigd
Barbecue, barbecuemandje
Bron
Het recept 'Mediterrane roerbak met tonijn' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau